Irma pretvorila raj u pakao: Karibi promenili boju VIDEO

NASA objavila fotografije koje najbolje prikazuju posledice uragana Irme, koji je opustošio Karipska ostrva i uništio toliko biljaka dasu ostrva promenila boju.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

08:57

Irma pretvorila raj u pakao: Karibi promenili boju VIDEO
Screenshot

Barbuda, Angvila, Devičanska ostrva i Kuba pogođeni su najvećim olujama, a neka od ostrva prijavila su da je uništeno i oštećeno 90 posto teritorije, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Katrin hensen iy NASA-e izjavila je da su ostrva promijenila boju tako da višenisu zelena nego su smeđa, zbog toga što su vetrovi koji su duvali do 300 kilometara na sat počupali drveće i biljke sa ostrva. Ostatak biljaka koji je preživeo Irmu boju je promenio zbog velike količine nanesene soli. "Izolacija, zbog koje su ostrva nekada bila raj za odmor, sada ih je pretvorila u haotičnu noćnu moru", objavio je Asošiejted pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: