MSP: Tilerson pozvao Srbiju da osudi ponašanje S.Koreje

Državni sekretar SAD Reks Tilerson pozvao je Srbiju da se pridruži osudi nuklearnih aktivnosti Severne Koreje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

17:47

MSP: Tilerson pozvao Srbiju da osudi ponašanje S.Koreje
Getty Images

U saopštenju se navodi da je Dačić razgovarao s ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom, koji je preneo Tilersonovu poruku Srbiji da se pridruži zajedničkom međunarodnom odgovoru i osudi nuklearnih aktivnosti Severne Koreje.

Dačić je kazao da Srbija osuđuje sve aktivnosti koje prete međunarodnom miru i bezbednosti i da u potpunosti podržava najnoviju rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je rekao da se Srbija principijelno zalaže za dijalog kao jedini način rešavanja međunarodnih sukoba.

U razgovoru su razmenjena mišljenja i o temama koje se tiču bilateralne saradnje, regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije i nastavka briselskog dijaloga, navodi se u saopštenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: