Vulin: Migovi potrebni od 2000, stižu do kraja godine

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da će migovi iz Rusije stići do kraja godine.

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2017.

15:52

Vulin: Migovi potrebni od 2000, stižu do kraja godine
Foto: Tanjug

Navodeći da od NATO agresije nemamo nijednu eskadrilu migova 29, Vulin je istakao da Srbija ima potrebu za njima još od 2000. godine.

Odgovarajući na pitanje šefa poslanika SDS Marka Đurišića kada će migovi stići u Srbiju i da li je ta nabavka rezultat neke analize i plana, Vulin je istakao da su migovi bili “nasušna“ potreba i upitao zašto oni nisu nabavljeni svih ovih decenija.

“Do kraja godine stižu migovi, remontovani, ofarbani“, istakao je Vulin.

Poslanik SNS Miroslav Lazanski govoreći o migovima iz Rusije rekao da bi za Srbiju bilo komplikovano da pređe na zapadnu tehnologiju.

“Svi želimo da sistem odbrane bude bolji, respektabilan, da vojska bude poštovana i kod naroda i napolju. U tom smislu treba da podržimo napore da ti avioni dođu“, rekao je Lazanski na sednici odbora i dodao da će biti sjajno ako migovi dođu remontovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: