Vučić izrazio saučešće SAD, Kubi i karipskim zemaljama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izrazio je danas saučešće liderima SAD, Kube i drugih karipskih zemalja koje su pogođene uraganima.

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2017.

14:24

Vučić izrazio saučešće SAD, Kubi i karipskim zemaljama
Tanjug, arhiva

"Srbija je hiljadama kilometara udaljena od SAD, ali smo i ovde sa strahom pratili kako se uragan Harvi, a potom i uragan Irma, približavaju američkom tlu i kako je nemilosrdna sila prirode. S tugom smo primili vest o nastradalima i pričinjenoj velikoj materijalnoj šteti", navodi se u pismu saučešća predsedniku i potpredsedniku SAD.

Od posledica uragana Harvi u SAD je poginulo 70 ljudi, dok je od uragana Irme nastradalo najmanje devet. Ukupno je od Irme poginulo 46 ljudi, od čega 10 na Kubi.

Vučić je stanovnicima pogođenih područja uputio reči ohrabrenja i podršku da se izbore s posledicama prirodne katastrofe, saopštilo je danas Predsedništvo Srbije.

"Osim toga, želim da Vam kažem da je Srbija, iako mala zemlja, spremna da pomogne u okviru svojih mogućnosti. Ne zaboravljamo da smo i mi, kada je pre tri godine Srbija bila pogodjena katastrofalnim poplavama, dobili značajnu pomoć od prijatelja iz Amerike", naveo je Vučić.

U pismu američkom predsedniku Donaldu Trampu Vučić je naveo da u očekivanju njihovog susreta na zasedanju Generalne skupštine UN, želi da naglasi da je "Srbija snažno opredeljena da doprinese miru, stabilnosti i napretku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: