Merkel i Putin: Do rešenja za S. Koreju samo diplomatijom

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel osudili su provokacije zvaničnog Pjongjanga, koji ignoriše rezolucije SB UN.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.09.2017.

16:32

Merkel i Putin: Do rešenja za S. Koreju samo diplomatijom
Foto: Tanjug, AP

Osim toga, oni su poručili da se do rešenja za situaciju na Korejskom poluostrvu može doći samo pregovorima.

Kako je saopštio Kremlj posle telefonskog razgovora dvoje lidera, do kojeg je došlo na inicijativu nemačke strane, razmenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji na Korejskom poluostrvu.

Ocenjeno je da su najnoviji potezi Pjongjanga u suprotnosti sa principima globalnog neširenja nuklearnog naoružanja, predstavljaju ozbiljnu pretnju po regionalnu mir i bezbednost, preneo je Tas.

“Potvrđeno je da je regulisanje te krize moguće isključivo političkim i diplomatskim sredstvima, obnavljanjem pregovora sve strana koje su njima angažovane”, navodi se u saopštenju Kremlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: