Nevreme u Beogradu, grad u Pazaru, za jedan sat 10°C manje

Olujno nevreme pogodilo je Beograd i više gradova u Srbiji, u Novom Pazaru padao je grad veličine oraha, a sve to uz nagli pad temperature širom zemlje.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 11.09.2017.

20:12

Nevreme u Beogradu, grad u Pazaru, za jedan sat 10°C manje
Ilustracija: Thinkstock

Oko 19 časova nevreme je zahvatilo pojedine delove Beograda, pa i centar prestonice, a temperatura je za samo jedan sat pala za više od deset stepeni - sa 29 na samo 17 stepeni.

Kako se navodi, na Novom Beogradu jak vetar je čak počeo da lomi grane drveća, koje su popadale po parkiranim automobilima, a zabeleženi su slučajevi i obaranja saobraćajne i građevinske signalizacije. Na drugom kraju grada, u opštini Grocka, došlo je do kraćeg nestanka električne energije.

U Kragujevcu je naprasno počela oluja, a vetar je toliko snažno duvao da su se ljudi odmah sklonili sa ulica, prenosi "Blic".

Vetar koji je protutnjao Nišom oko 19.30 časova iznenadio je i ugostitelje u centru grada, pa su tako suncobrani iz kafića završili na stazama za pešake.

Kolika je šteta napravljena znaće se tek kada oluja prestane, a nadležni savetuju da se bez preke potrebe ne izlazi napolje.

Nevreme je počelo i nadomak Beograda, u naselju Ugrinovci, gde prema rečima čitalaca ovog lista, "na ulicama ima vode do kolena".

U Novom Pazaru situacija nije ništa bolja. Veliki pljusak pogodio je i ovaj grad, a meštani su trčali po ulicama kako bi našli neki zaklon od grada koji je počeo da pada oko 20 časova.

Veće vremenske nepogode ne prete Srbiji, saopšteno je iz RHMZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: