"Vučić i Đinping prijatelji i braća"

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je svečanu večeru za specijalnog izaslanika predsednika Kine Menga Đijendžua.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.09.2017.

21:04

Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Na početku susreta u Ratnoj sali Generalštaba Vojske Srbije, Aleksandar Vučić i Meng Đijendžu su razmenili zdravice, preneo je "Blic".

"Predsednik Kine Si Đinping i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nisu samo partneri, već i politički prijatelji i braća", naglasio je u zdravici Meng, koji je i član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.            

Vučić i Meng, sekretar Centralne komisije za političke i pravne poslove, sastaće se sutra i zvanično u Palati Srbija.

Sa Mengom je danas razgovarao ministar policije Nebojša Stefanović, a na tom sastanku je zaključeno da će Srbija i Kina produbiti saradnju u oblasti bezbednosti.

Stefanović je rekao da je s Mengom razgovarao o važzim pitanjima - borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i terorizma, i kako iskoristiti nove i savremene tehnologije kako bi bili efikasniji u ovoj borbi.

Meng je novinarima preneo da je na sastanku dogovoreno da će Srbija i Kina preduzeti jake mere u suzbijanju organizovanog i prekograničnog kriminala, te da će se zajedno suprotstaviti terorizmu.

U okviru strateškog partnerstva Srije i Kine, objasnio je, organi sprovođenja zakona i bezbednosti dve zemlje dalje će jačati međusobnu saradnju.

Meng je preneo prijateljski pozdav predsednika Kine Si Đinpinga bratskom i prijateljskom narodu Srbije, navodeći da je i daanašnji susret bio prijateljski i uspešan, te da je postignut konsenzus o više važnih pitanja.

"Kineska vlada je posvehcena daljem produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Srbijom", poručio je Meng dodajući da će organi bezbednosti dve zemlje produbljivati saradnju kako bi povećali bezbednost svojih građana, ali i doprineli većoj bezbednosti u okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: