"Pukla bruka zbog murala, vlasti neće nikako da pomognu"

Stanislav Drča iz Kulturnog centra Lab kažeda vlasti ni na koji način neće pomoći dolazak francuskog stritart umetnika Remeda u Novi Sad.

Izvor: Beta

Nedelja, 10.09.2017.

20:52

screenshot

On će u narednim danima oslikati novi mural, nakon što su u martu nepoznati počinioci prekrečili njegov mural u centru grada.

Prema najavama, Remed bi u Novi Sad trebalo da stigne 11. septembra, a plan je da mural oslika u roku od dva dana, 14. i 15. septembra, na zidu Kulturnog centra Lab, u Ulici Dr Hempta, nadomak Kliničkog centra Vojvodine.

Drča je za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) kazao da je reč o potpuno privatnoj inicijativi s kojom Grad Novi Sad nema apslutno nikakve veze: nije učestvovao u dovođenju Remeda, niti u finansiranju njegovog novog rada.

On je precizirao da su sredstva obezbeđena angažmanom KC Lab i partnerske organizacije Lančana reakcija, koja je u prethodnih četiri meseca Novom Sadu poklonila tri murala.

"Još nije konkretizovano, ali razgovaramo s Francuskim institutom u Novom Sadu da nam pomogne oko pokrivanja troškova Remedovog puta i, eventualno, dela honorara. Grad niti bilo koja državna institucija nemaju nikakve veze s tim", objasnio je Drča.

VOICE navodi da je sa Remedom u kontakt stupila Milica Grujičić iz Lančane reakcije, a KC Lab je ustupio svoj zid za novi mural.

Milica Grujičić iz Lančane reakcije kazala je da je ta organizacija u kontaktu s mnogo muralista, jer mnogo njih zna za Novi Sad, pošto je "pukla bruka u medijima u svetu zbog Remeda".

U klubu "Suburbia" u novosadskoj Kineskoj četvrti sinoć je organizovana "benefit žurka" za prikupljanje sredstava za mural koji bi naredne nedelje trebalo da oslika francuski stritart umetnik Remed.

Prema rečima organizatora, odazvalo se do sada najviše ljudi i prikupljeno je oko 500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: