Blic: Ivošević napustio Jankovićev PSG

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević napustio je Pokret slobodnih građana jer je nezadovoljan poslednjim potezima koje je rukovodstvo PSG povlačilo.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.09.2017.

08:12

Blic: Ivošević napustio Jankovićev PSG

Saši Jakoviću je između ostalog zamerio što se nedovoljno bavi "velikim pitanjima" kao što su Ustav i Kosovo, piše "Blic".

"Ivošević je Jankoviću uputio jedno prilično opširno pismo u kojem navodi razloge za svoje nezadovoljstvo i saopštava Jankoviću da ne želi više da bude član Pokreta", kaže izvor beogradskog lista blizak PSG-u.

Bivši sudija je, navodi sagovornik "Blica", Jankoviću "otpirlike rekao da ne možeš da budes državnik a da se ne baviš državom, i naveo da su Ustav i Kosovo važne teme i da od njih ne treba bežati".

Nakon što je pre izvesnog vremena Janković objavio da prekida saradnju sa Demokratskom strankom, Ivošević, koji je član političkog saveta DS, rekao je da "takvu odluku doživljava kao lični stav Jankovića", a iako je tada rekao da neće napustiti PSG, Ivošević se očigledno predomislio.

Bivši sudija Vrhovnog suda kaže za "Blic" da će i dalje nastaviti da podržava PSG.

Kaže da mu je Saša Jankovic drag, ali da su na poslednjoj sednici osnivača tokom razgovora o nekim stvarima, tokom Ivoševićevog obraćanja, drugi učesnici počeli da negoduju.

"Ako smo slobodni građani, onda to ne treba da se radi, već treba svako da se sasluša", ističe sudija, koji je, kako navodi, svoje nezadovoljstvo postupcima pojedinih članova pokreta izrazio u privatnom pismu Saši Jankoviću.

Ivošević naglašava da njegovo pismo Jankoviću nije revolt ni protiv njega, ni protiv onoga za šta se njegov pokret zalaže, već protiv mladih ljudi koji nemaju strpljenja da saslušaju.

"Ja nisam od toga hteo da pravim neki politički problem. Uz njih sam, ali zašto bih se nervirao? To je moj lični stav, a ne političko neslaganje sa idejama pokreta", zaključuje Ivoševih.

"Blic" napominje da je Ivoševic samo jedan u nizu saradnika Saše Jankovića koji je odlučio da prekine saradnju sa bivšim zaštitnikom građana i predsedničkim kandidatom.

Prethodno, navodi beogradski list, Janković je okončao saradnju sa Zoranom Živkovicem i Marinikom Tepić, koja je zbog podrške njemu na predsedničkim izborima napustila Ligu socijaldemokrata Vojvodine, Jankovića je napustio i akademik Dušan Teodorović, a moguća saradnja pukla je i sa Dosta je bilo.

Takođe, Nenadu Čanku je Janković u SMS-u rekao da otkazuje ranije zakazan sastanak o mogućoj saradnji uoči izbora za predsednika Srbije, a kulminacija je - prekid sa DS-om.

"Javnost nestrpljivo iščekuje hoće li se bivši zaštitnik zahvaliti i Vuku Jeremiću, koji je pokazao spremnost da ga podrži na beogradskim izborima", zaključuje "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: