Stravične posledice zemljotresa, raste broj mrtvih / VIDEO

Spasilačke ekipe su u trci sa vremenom kako bi uspeli da spasu preživele, nakon razornog zemljotresa u Meksiku, koji je za sada odneo 61 život.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.09.2017.

10:36

Stravične posledice zemljotresa, raste broj mrtvih / VIDEO
Tanjug

Jug Meksika je najteže pogođen, a spasioci traže preživele u ruševinama kuća, crkava i škola, razorenih u zemljotresu jačine 8.1 stepeni po Rihteru.

Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto saopštio je da je 45 osoba izgubilo život u Oahaki, 12 u Kijapasu i četvoro u Tabasku - gde je među mrtvima bilo i dvoje dece - međutim, kako kažu državni zvaničnici, mrtvih bi moglo da bude preko 80, piše AFP.

Vlasti se takođe plaše da bi još jedan zemljotres mogao da usledi u naredna 24 sata od prvog udara.

U međuvremenu, Nacionalni centar za uragane SAD saopštio je da bi uragan Katja, koji pogađa istok Meksika, mogao da izazove bujice i klizišta opasna po život, pogotovo u planinskim terenima. Uragan je eskalirao u drugu kategoriju

Zemljotres se osetio 800 kilometara od epicentra, u prestonici Meksika - Meksiko Sitiju, gde su mnogi stanovnici bežali iz svojih kuća u pidžamama, nakon što su čuli sirene koje upozoravaju na zemljotres.

Zemljotres se smatra najjačim u poslednjih 100 godina, jači čak i od razornog zemljotresa koji je razorio Meksiko Siti 1985. godine.

Meksiko se nalazi na pet tektonskih ploča, što zemlju čini izuzetno pogodnom za zemljotrese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: