Promovisani najmlađi oficiri Vojske Srbije FOTO / VIDEO

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se se u centru Beograda, na svečanoj promociji najmlađih oficira Vojske Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 09.09.2017.

08:33

Promovisani najmlađi oficiri Vojske Srbije FOTO / VIDEO
screenshot RTS

Svečanost je počela u 11.00 ispred Doma Narodne skupštine Srbije gde će u prve oficirske činove biće promovisano 187 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Promociji najmlađih oficira Vojske Srbije prisustvuje najviše državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, javlja reporter Bete.
screenshot RTS
Predviđeno je da se namlađoj generaciji oficira obrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će najboljima uručiti oficirske sablje.

Uz predstavnike diplomatskog kora i verskih zajednice, na tribini su premijerka Ana Brnabić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, direktor BIA Bratislav Gašić i predsednica Skupštine Maja Gojković.
screenshot RTS
Vulin će najboljima kadetima Medicinskog fakulteta uručiti paradne bodeže, a načelnik Generalštba Vojske Srbije general Ljbuša Dikovića će najboljim kadetima u vidovima i službama uručiti pištolje s posvetom.

Ove godine Vojnu akademiju završava 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, među kojima je 12 iz Angole, a jedan iz MUP-a Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka, među kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta, a troje s master studija.
screenshot RTS
Najbolji kadeti 138. klase Vojne akademije su:

Prvi u rangu Aleksandar Ilić (opšti uspeh 9,73, studijski program Javne finansije). Rođen 1994. godine u Vranju.

Drugi u rangu: Ivan Dimitrijević (opšti uspeh 9,72; studijski program Vojnohemijsko inženjerstvo, modul Ubojna sredstva). Rođen 1995. godine u Nišu)

Treća u rangu: Marija Lukić (opšti uspeh 9,67 ; studijski program Javne finansije). Rođena 1994. godine u Beogradu.
screenshot RTS
Najbolji u rangu po vidovima i službama:

U vidu Kopnena vojska: Milan Stevanović (opšti uspeh 9,58; studijski program Menadžment odbrane, modul artiljerija). Rođen 1994. godine u Leskovcu.

U vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana: Stefan Marković (opšti uspeh 8,93; studijski program Menadžment odbrane, modul ARJ za PVD). Rođen 1994. godine u Negotinu.

U službama: Vladimir Marković (opšti uspeh 9,44; studijski program Javne finansije). Rođen 1994. godine u Zrenjaninu.

Najbolji na Medicinskom fakultetu VMA su: Miloš Danilović (opšti uspeh 10,00, rođen 1992. godine u Šapcu), Stefan Petković (opsti uspeh 9,94, rođen 1992. godine u Beogradu) i Aleksandra Đajić (opšti uspeh 9,92. rođena 1992. godine u Užicu).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: