Trka s vremenom ili životom: Avion protiv Irme VIDEO

Pred naletima uragana Irma ljudi beže u panici, gase se nuklearke...Ipak jedan pilot odlučio je da ne ustukne pred udarima vetra većim od 350 km na čas.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.09.2017.

13:19

Trka s vremenom ili životom: Avion protiv Irme VIDEO
Screenshot

Radi se o pilotu aviona "Delta erlajns", koji se, kako prenosi Indeks.hr, ponosi svojom brzinom, ali je u sredu taj avio-prevoznik definitivno ostvario novi nivo, kad je avion te kompanije u zadnji čas izbegao uragan.

Let 431 je uzleteo sa aerodroma Džon F. Kenedi koji se nalazi na Karibima u 8.39 po lokalnom vremenu i krenuo je ka San Huanu u Portoriku. Pilot je, da bi uopšte poleteo, morao bukvalno da se trka sa uraganom Irma koji je ostrvu prilazio s druge strane.

Irma, uragan kategorije 5, najjači ikada zabeleženi uragan na Atlantiku, za to vreme bio je na svom putu preko Kariba prema Floridi.

Kako javlja "US tudej", "boing 737-900ER" leteo je tri sata i 49 minuta prema Portoriku, dok su službenici kontrole leta napeto pratili let uživo preko onlajn službi za praćenje letova.

Nakon pomenutog leta 431, isto su pokušala još tri aviona, dva kompanije "Džet blu" i jedan "Amerikan era", ali su morali da se vrate na aerodrom.

Kako prenosi Indeks.hr, na kartama putem kojih se pratio "Deltin" let moglo je jasno da se vidi kako avion leti ravno prema zeleno-žuto-crvenom kovitlacu koji predstavlja uragan Irmu. Pilotima je pri letu pomagala aplikacija kompanije za praćenje vremena pri letu, pomoću koje su mogli da predvide turbulenciju i da olakšaju let.

Posebno je impresivno to što je avion u stvari leteo između spoljne ivice uragana Irma i njegovog jezgra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: