"Ne želim da moju zemlju vode evropski diktatori"

Glumac Majkl Kejn ne krije da podržava Bregzit, izlazak Velike Britanije iz EU, rekavši u više navrata da bi "radije bio siromašni gospodar nego bogati sluga".

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.09.2017.

23:20

Thinkstock

On je istakao i da ne želi da njegovom zemljom vladaju "bezimene evropske birokrate i diktatori".

"Moja podrška izlasku Britanije iz EU nije ni zbog rasizma, ni zbog imigranata, reč je o izboru za slobodu. Ne sviđa mi se da Velikom Britanijom upravlja neko ko se zove Junker (Žan Klod Junker je predsednik Evropske komisije i bivši premijer Luksemburga)", rekao je ser Majkl Kejn na filmskom festivalu u Veneciji i dodao da je kao mladić verovao da je Luksemburg ime radio stanice.

"Nisam ni znao do dvadesete godine da je to država, a ona sada upravlja mojom domovinom! I, kako mi izgleda, Britanci joj se baš i ne sviđaju ", napomenuo je osamdesetčetvorogodišnji glumac.

Oskarovac smatra da bi njegova zemlja trebalo da izađe iz EU ako se ne izbori za tražene reforme i tako postao jedna od prvih poznatih ličnosti iz sveta kulture koja je iznela takvo mišljenje.

"Posledice Bregzita če biti užasne, ali ništa nije užasnije od mogućnosti da ostanemo s njima. Britanci bi trebalo da budu svesni da su na referendumu glasali za slobodu. Znate, kada se upuštate u politiku, to znači da ćete se naći na putevima na kojima do sada iste bili, možete i da se izgubite. Međutim, kada pronađete pravi put, sve nakon toga biće kako treba", rekao je slavni glumac za britanski "San".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: