Bivši lider DS kao član SNS postao predsednik opštine

Sa 20 glasova “za” bivši lider niških demokrata Nebojša Kocić izabran je kao predstavnik SNS za novog predsednika opštine Medijana, javljaju "Južne vesti"

Izvor: Južne vesti

Utorak, 05.09.2017.

14:59

Bivši lider DS kao član SNS postao predsednik opštine

Kocić je nedavno prešao iz Demokratske u Srpsku naprednu stranku, a njegov zamenik biće Zdenko Sedlar koji je na izborima 2016. bio na listi Grupe građana “Iskreno za Niš”.

Nakon tajnog glasanja odlučeno je da Kocić sedne u fotelju predsednika opštine. On je položio zakletvu, a pored Sedlara u radu će mu pomagati članovi Veća: Božidar Ilić, Srđan Jovković, Tamara Milić, Bojan Cvetković i Igor Todorović.

Svi osim zamenika predsednika i većnika Todorovića su bili saradnici i bivšeg predsednika Krstića koji je podneo ostavku.

Od 27 odbornika, 20 je glasalo “za”, 2 su bila protiv, dok je petoro odbornika “Dosta je bilo” pocepalo svoje glasačke listiće.

“Ne želimo da učestvujemo u ovom izbornom procesu i to smo jasno naveli na početku. A pošto onda nemamo mogućnost da kontrolišemo brojanje glasova, cepanje listića je način da sprečimo da oni budu zloupotrebljeni”, rekao je predsednik Odborničke grupe DJB Dejan Sovrlić.

"Južne vesti" ističu da je sam tok glasanja za predsednika opštine bio "neobičan" - najpre je opozicija negodovala jer i pored propisanog tajnog glasanja, nije bilo paravana iza kog bi odbornici mogli da sačuvaju privatnost dok zaokružuju "za" ili "protiv". Ipak, pojedini odbornici vladajuće većine su nakon zaokruživanja odgovora, mobilnim telefonom slikali listić.

Na prvoj jutrošnjoj sednici Skupštine opštine Medijana, ostavku je podneo bivši predsednik Krstić, a već nekoliko dana se spekulisalo da mu se sprema smena.

Njegovo smenjivanje bilo je i na dnevnom redu, ali on je sve preduhitrio svojom odlukom da sam ode iz predsedničke fotelje.

Nebojša Kocić Šone bio je dugogodišnji član Demokratske stranke. Po struci je diplomirani ekonomista. Nekoliko godina je radio u NIS-u, a poslednjih pet godina je u EPS-u, gde je u EPS-snabdevanju trenutno "Vodeći menadžer prodaje ključnim kupcima".

Na lokalnim izborima 2016. godine je bio 2. na koalicionoj izbornoj listi "Niš - moj grad!", koju su činili DS, SDS, SNP i LDP, a čiji je nosilac bio Dragoslav Ćirković.

Nedavno je prešao u SNS, a iz Demokratske stranke tvrde da je Kocić iz stranke isključen još jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: