Ukinuta presuda za ubistvo zbog novčanog duga

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu kojom je Predrag Stefanović bio osuđen na 18 i po godina zatvora zbog ubistva Ž.J. kome je dugovao novac.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.09.2017.

12:38

Ukinuta presuda za ubistvo zbog novčanog duga
Thinkstock

Sud je istovremeno naložio da se ponovi suđenje.

Stefanoviću je međutim odlukom Apelacionog suda produžen pritvor do daljeg.

Odlukom Apelacionog suda, ukinuta je prvostepena presuda Višeg suda u Smederevu iz aprila ove godine kojom je Stefanović iz sela Udovice bio osuđen zbog krivičnih dela teško ubistvo i neovlašćeno držanje oružja, a naslednici Ž.J. upućeni da imovinsko – pravne zahteve ostvaruju u parnici.

Za Apelacioni sud je sporan zaključak smederevskog suda da je Stefanović osuđen zbog ubistva iz koristoljublja kao i njegova uračunsljivost u trenutku izvršenja dela.

Stefanović se tereti da je nakon kraće svađe i prepirke u vezi sa novčanim dugom prema Ž.J, izašao iz prostorije u kojoj su prethodno sedeli i otišao u letnju kuhinju pa ga karabinom upucao kroz prozor.

Potom je telo Ž.J. stavio na traktorsku prikolicu, uvio u plastičnu mušemu i traktorom odvezao u mesto Orešac, gde je telo bacio u napušteni bunar, a preko tela bacio više papirnih džakova sa cementom, kao i nekoliko džakova negašenog kreča.

Krvavu garderobu ubijenog je bacio na smetlište i spalio, a cev karabina iz kojeg je pucao namazao uljem za oružje i karabin sakrio, dok je potom u cilju prikrivanja ostalih tragova, auto Ž.J. spalio na jednoj njivi u ataru sela Dubona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: