Reke na ulicama, novinari u akcijama spasavanja VIDEO

Zahvaljući reporterki kanala KHOU iz Hjustona spasen je vozač kamiona koji je bio zaglavljen u poplavama koje su nastale pošto je uragan Harvi pogodio Teksas.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.08.2017.

11:44

Reke na ulicama, novinari u akcijama spasavanja VIDEO
screenshot

Reporterka i njen snimatelj Mario Sandoval bili su jedina novinarska ekipa na mestu događaja kada su videli kamion blokiran u vodi i u njemu vozača Roberta.

Inače, sama zgrada KHOU je evakuisana zbog poplava.

Ona je dozvala spasilačku ekipu, koja je potom čamcem uspela da izvuče vozača.

“Zahvalan sam Bogu što ste bili tu“, naveo je Robert. I novinar CNN Ed Lavandera pomogao je pri spasavanju starijeg bračnog para koji je bio zaglavljen u svom domu. Tropska oluja Harvi opustošila je priobalni deo Teksasa, a guverner Teksasa upozorava da može biti i gore.

Harvi je do sada usmrtio tri čoveka, evakuisano je najmanje 2.000 ljudi, više stotina je bez struje, a obilne kiše pale su i u unutrašnjosti zemlje.

Trenutno je oko 250 puteva u Teksasu neprohodno. Međunarodni aerodrom "Džorž Buš" u Hjustonu otkazao je sve komercijalne letove nakon što su poplavljeni pristupni putevi, a zatvoren je i aerodrom Hobi, jer su njegove piste pod vodom, čime je dodatno izolovan ovaj četvrti po veličini grad u Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: