Samopredeljenje i Mustafina DSK dogovaraju saradnju

Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, odlazećeg premijera Ise Mustafe, približavaju stavove o saradnji na deblokadi kosovskih institucija.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.08.2017.

20:53

Samopredeljenje i Mustafina DSK dogovaraju saradnju
Foto: Gettyimages

Prema pisanju portala Koha.net, ranije danas su se sastali kandidat Samoopredeljenja za kosovskog premijera Aljbin Kurti i potpredsednik DSK Lutfi Haziri.

Oni su se, navodi portal, tom prilikom složili da je ovaj susret bio neophodan i da će se ubuduće češće sastajati kako bi uskladili program budućeg političkog delovanja.

Haziri nije želeo da iznosi detalje ovog štanka, a iz pokreta Samoopredejenje su saopštili da su Kurti i potpredsednik DSK razgovarali o opštoj političkoj situaciji na Kosovu i o institucionalnoj blokadi za koju je odgovorna velika, tzv. Ratna PAN koalicija.

Posebno je istakuta potreba saradnje koalicije okupljene oko DSK i Samoopredeljenja radi usklađivanja političkih programa i budućeg političkog delovanja.

Dva i po meseca od vanrednih parlamentarnih izbora u Prištini nije konstituisan parlament, a nova konstitutivna sednica zakazana je za 7. septembar.

Juče je održana još jedna u nizu sednica skupštiine na kojoj je šef poslaničkog kluba PAN Koalicije, Enver Hodžaj, potvrdio da ta koalicija nema parlamentrnu većinu za izbor Kadrija Veseljija za predsednika tog najvišeg zakonodavnog tela.

Hodžaj je zatražio još jedno odlaganje od petnaestak dana, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo ostalih političkih subjekata u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: