Šarčević: Nema štete od štrajka, svi pričaju o letovanju

Ministar prosvete ocenio da jednodnevi štrajk Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije 1. septembra neće poremetiti proces rada i neće biti neke velike štete.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.08.2017.

08:56

Šarčević: Nema štete od štrajka, svi pričaju o letovanju
Thinsktock

"Prvi septembar je petak, oni u školi pričaju ko je gde letovao i taj dan prođe uvek više u vidu nekog 'hepeninga'. Đake već 4. septembra čeka ozbiljan rad. Samo će Unija imati skraćene školske časove u petak", rekao je ministar Mladen Šarčević za Radio-televiziju Srbije.

Upitan da li je bilo moguće izbeći štrajk on je rekao da u to ne veruje.

"U okolnostima u kojima živimo i onoga što je nataloženo godinama verovatno ne. Jer status kolega je već unazad godinama u nekoj najnižoj tački u odnosu na sve druge korisnike budžetskih sredstava", rekao je Šarčević.

On je rekao da će povećanja plata u prosveti biti sigurno, ali da još ne zna koliko će ono biti.

USPRS je najavila da će 1. septembra štrajkovati skraćenjem časova na 30 minuta i protestima u podne u gradovima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: