Blic: Crkvenjakov kandidat DS za gradonačelnika Beograda

Nekadašnji direktor RTS i ambasador SRB u Bugarskoj Aleksandar Crkvenjakov najozbiljniji je kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda, piše Blic.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.08.2017.

23:25

Blic: Crkvenjakov kandidat DS za gradonačelnika Beograda

Mogućnost da baš on bude nosilac liste prvi put je pomenuta još pre nekoliko meseci, ali se od toga odustalo u vreme dok je još bila aktuelna saradnja demokrata sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića.

"Crkvenjakov je prvobitni predlog našeg predsednika Dragana Šutanovca, ali su se planovi u međuvremenu promenili. Pre dva dana smo razgovarali u užem krugu rukovodostva, jedna od tema su bili i beogradski izbori i tada je, s obzirom na novonastale okolnosti, ponovo aktuelizovan ovaj kanddidat", navodi sagovornik "Blica" iz vrha stranke.

Konačna odluka još nije doneta i stranački organi bi tek trebalo da se izjasne o Crkvenjakovu kao nosiocu liste.

"Crkvenjakov ima ozbiljnu karijeru. Po obrazovanju je arhitekta, pisao je i objavljivao knjige o Beogradu, urbanizam je oblast u koju se razume, vodio je veliki štem kakav je RTS. Osim toga, ima veliku prepoznatiljivost, i to više lika nego imena, jer je vodio nacionalni dnevnik", navodi sagovornik list iz vrha DS.

Kao potencijalni kandidati DS na beogrdskim izborima do sada su pominjani potpredsednica stranke Tamara Tripić i general Sreto Malinović.

Sam Crkvenjakov kratko je za "Blic" rekao da mu "baš laska" pominjanje u tom kontekstu.

Izvor "Blica" iz DS kaže da eventualna kandidatura Crkvenjakova ne isključuje Malinovića i Tripićevu jer postoji mnogo odgovornih pozicija u gradu.

Takođe na sednici Predsedništva DS, održanoj preksinoć, kao mogući koalicioni partneri pomenuti su NS Zorana Zzivkovića i SDS Borisa Tadića.

Aleksandar Crkvenjakov postao je član DS januara ove godine, a u toj stranci vodi resorni odbor za spoljnu politiku. Bio je ambasador, direktor RTS, poznato TV lice i blizak saradnik Zorana Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: