Tramp: Zbog zida s Meksikom zatvoriću i vladu ako treba

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će zbog izgradnje zida na granici sa Meksikom zatvoriti i američku vladu ako bude potrebno.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

13:58

Tramp: Zbog zida s Meksikom zatvoriću i vladu ako treba
Getty images

Tramp želi da Kongres finansira njegov kontroverzni plan o izgradnji, kako je rekao, "velikog i lepog" zida duž granice SAD i Meksika kako bi se zaustavili ilegalni imigranti.

Međutim, republikancima će trebati podrška demokrata za obezbeđivanje sredstva za zid u budžetu što mu oni verovatno neće dati.

Tramp je u govoru rekao da demokrate "ugrožavaju bezbednost Amerike" protiveći se zidu, prenosi BBC.

On je rekao da će, ako bude trebalo, rizikovati i zatvaranje vlade - što se dešava u slučaju kad Kongres ne usvoji predlog zakona o finansiranju federalne vlade.

"Sada bi demokrate koje opstruišu htele da mi to ne radimo, ali verujte mi, izgradićemo taj zid čak i ako moramo da zatvorimo našu vladu", rekao je on i dodao da su Amerikanci glasali za kontrolu imigracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: