Kurc: Erdogan pokazuje diktatorsko ponašanje

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc prebacio je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da pokazuje "diktatorsko ponašanje".

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

08:42

Kurc: Erdogan pokazuje diktatorsko ponašanje
Tanjug, arhiva

"On razvija zemlju u pogrešnom i opasnom pravcu. Njegovo ophođenje sa kritičarima, osobama koje drugačije misle i manjinama je apsolutno neprihvatljivo", poručio je Kurc u izjavi nemačkom dnevniku "Velt".

Kada je reč o težnjama Turske da pristupi EU on je istakao da, iako Ankara želi da postane članica EU 2023. godine, to se neće dogoditi.

„Evropljani su svesni da je 2023. stota godišnjica uspostavljanje turske republike. Međutim mora biti jasno da se zemlja sve više udaljava od Evrope, ekonomske posledice bi bile za obe strane neprocenjive, a pored toga bi pristupanje Turske preopteretilo sposobnost Unije za prijem članica“, objasnio je Kurc.

Austrija, kako kaže, podržava stav nemačke kancelarke Angele Merkel, koja odbija trenutno proširenje carinske unije sa Ankarom.

„Pošto se trenutno u Turskoj ljudska prava i demokratske osnovne vrednosti sistematski krše produbljivanje carinske unije sa Turskom je potpuno nerealno“, poručuje Kurc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: