Obezglavljeno telo nestala novinarka, ali misterija ostaje

Nakon identifikacije utvrđeno da je obezglavljeno žensko telo koje je nađeno u utorak u vodama kod Kopenhagena nestala švedska novinarka Kim Val.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.08.2017.

08:19

Obezglavljeno telo nestala novinarka, ali misterija ostaje
Getty images

"DNK tela se poklapa sa Kim Val", saopštila je policija na Tviteru najavljujući uskoro konferenciju za novinare, prenosi Rojters.

Danska policija je pre nekoliko dana saopštila da je Val, koja se vodila kao nestala od 11. avgusta kada je intervjuisala vlasnika jedne podmornice, preminula u nesreći koja se dogodila na tom plovilu, pre nego što je potonulo.

Vlasnik podmornice Peter Madsen je, kako je saopšteno, njeno telo bacio u more, prenosi AFP.

Madsen, koji je optužen za ubistvo iz nehata, rekao je policiji i sudu da je "došlo do nesreće na podmornici koja je prouzrokovala smrt Kim Val, i da ju je nakon toga bacio u more, na neodređenoj lokaciji južno od Kopenhagena", saopšteno je iz policije.

Međutim, nije jasno kako je došlo do toga da se ona obezglavi.

Madsen je prvobitno negirao optužbe za ubistvo iz nehata, tvrdeći da je novinarka napustila podmornicu u Kopenhagenu, pre nego što je podmornica potonula.

On je uhapšen nekoliko sati nakon što je njegova podmornica, teška 40 tona i skoro 18 metara duga, potonula kod istočne obale Danske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: