Jutarnji: Požar kod Benkovca zbog "osvete Srbima"

Hrvatska policija uhapsila dve devojke zbog podmetanja požara u selu Brgud kod Benkovca.

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 23.08.2017.

20:14

Jutarnji: Požar kod Benkovca zbog
Foto: Tanjug/AP

"Jutarnji list" navodi da su uhapšene policiji rekle da su požar podmetnule zbog "osvete Srbima". Maksimalna kazna – pet godina zatvora.

"Revoltirana sam prema Srbima još od rata. Tada mi je zapaljen dom. Moja porodica ostala je bez svega", navodi Jutarnji list reči jedne od uhapšenih, pozivajući se na nezvanične izvore.

Dnevnik, takođe, navodi da stanovnici sela Brgud, od 29. avgusta kada su požari izbili, žive u strahu, kao i da im je načinjena velika materijalna šteta.

"U selu nas je ostalo još 15 ljudi. Godinama je tako. Pokušavamo da opstanemo zaboravljeni od svih. Evo, požar i sada bukti. Samo da vetar ne okrene pa da opet ne krene prema kućama. U ponedeljak mi je vatra bila doslovno pod prozorom", rekao je za Jutarnji jedan od meštana.

"Juče sam bio u Kožlovcu. Tamo su i kuće izgorele. Očajni ljudi sede na zgarištima, na pepelu", rekao je on.

Piromanke će krivično odgovarati za podmetanje požara, odnosno za dovođenje u opasnost života i imovine, a za šta im preti do pet godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: