HR: Borba s požarima traje, gori i na Korčuli i Braču

Vatrogasci u Hrvatskoj se i dalje bore s vatrom u Zadarskoj županiji, najugroženija područja su pod kontrolom, ali su buknuli požari i na Korčuli i Braču.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

15:58

HR: Borba s požarima traje, gori i na Korčuli i Braču
Foto: Gettyimages

U delovima Zadarske županije kao i na Velebitu i dalje gori, kao i u zaleđu Djevrski, javila je regionalna televizija N1.

Za sada je pod nadzorom požar guste borove šume koji je planuo tri kilometra od Supetra na Braču, na putu za deponij otpada, a u gašenju bračkim vatrogascima pomažu i dva kanadera, prenosi Hina.

Trenutno se na terenu nalaze sve vatrogasne snage s ostrva Brača.

Dvojici maloletnika osumnjičenih da su u poneđeljak popodne izazvali požar kod Radučića kod Nacionalnog parka Krka, određen je jednomesečni istražni zatvor, navodi ŠibenikIn, pozivajući se na izvore u Opštinskom sudu u Šibeniku.

Policija je saopštila da je uhapsila dvojicu muškaraca i jednu ženu koje sumnjiči za izazivanje požara na području Šibensko-kninske županije.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da je dao poseban nalog ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću da se detaljno istraže uzroci požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: