Ivanić: Situacija u BiH i regionu nije zadovoljavajuća

Situacija u BiH, ali i regionu, nije zadovoljavajuća, a neophodno je jačanje me]usobnog poverenja na relaciji Sarajevo-Beograd-Zagreb, ocenio Mladen Ivanić.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

14:17

Ivanić: Situacija u BiH i regionu nije zadovoljavajuća
Tanjug, arhiva

Tu ocenu Situacija član Predsedništva BiH iz Republike Srpske je izneo predstavnicima Nacionalnog komiteta za američku spoljnu politiku o političkim prilikama u BiH.

Ivanić je kazao da je kompletnom regionu, uključujući trougao Sarajevo - Beograd - Zagreb, neophodno jačanje me]usobnog poverenja i spremnosti na kompromis, te naglasio da bi isključivo zatvaranje pitanja iz prošlosti doprinelo smanjenju tenzija i relaksiranju odnosa.

Kako je saopšteno iz Predsedni[tva BiH, Ivanić je sa predstavnicima Komiteta razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, stanju u regionu i opredeljenosti BiH za evropske integracije.

Posetom BiH, predstavnici Nacionalnog komiteta za američku spoljnu politiku koji čine visoke diplomate, započeli su obilazak zemalja regiona.

Delegaciju predvodi predsednik Komiteta Rozmari Dikarlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: