Gori granica Crne Gore i Hrvatske, požar gase i avioni

Požar u pograničnom pojasu Crne Gore i Hrvatske, iznad Debelog brijega na vrhu brda Osoj, a u gašenju učestvuju dva hrvatska i jedan crnogorski avion.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

00:45

Gori granica Crne Gore i Hrvatske, požar gase i avioni
Thinkstock

Na nepristupačnom terenu požar je sredinom avgusta izazvao grom, a Služba zaštite i spasavanja Herceg Novi zatražila je pomoć kolega iz Konavala i Dubrovnika, koji su uputili dva aviona tipa er traktor, javila je Hina.

Akcija gašenja vatre iz vazduha organizovana je i zbog posebnog mesta požara na brdu iznad samog graničnog prelaza Debeli brijeg i mogućeg spuštanja plamena do puta kojim svakodnevno prođe i do 30.000 vozila.

U Službi zaštite rekli su da objekti nisu ugroženi.

U hercegnovskom delu Luštice, u naselju Petrovići izgorela je napuštena brvnara.

Tivatski i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli gase požar iznad Krašića i uspeli su vatru da zadrže dalje od kuća. Teren je nepristupačan i mora se prokrčiti makija da bi se provukle takozvane vatrogasne pruge.

U gašenju požara učestvovala su i dva protivpožarna aviona MUP-a Crne Gore.

U Podgorici već dva dana besni požar u okolini Kombinata aluminijuma, za koji u službi zaštite veruju da je podmetnut. Intervencija vatrogasaca je otežana zbog jakog vetra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: