Preinačena presuda za ubistvo devojke na splavu na Adi

Apelacioni sud u Beogradu zbog krivičnog dela ubistba na devet godina zatvora pravosnažno osudio Vuka[ina Cmiljanića koji je na splavu usmrtio devojku 2013..

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.08.2017.

14:20

Preinačena presuda za ubistvo devojke na splavu na Adi
Thinkstock

Cmiljanić (24) je,podsetimo, pucajući u klubu "Džast vanila" na Adi Ciglanliji u aprilu 2013. godine zalutalim metkom ustrelio Tamaru Radulović, koja je iste večeri preminula.

Tom odlukom preinačena je druga prvostepena Višeg suda u Beogradu kojom je Cmiljanić bio osuđen za krivično delo "izazivanje opšte opasnosti" na sedam godina zatvora.

Optužnica Višeg tužilštva teretila je ranije i Filipa Vilotijevića, koji je početkom oktobra 2015. godine ubijen u sačekuši na Paliću.

Cmiljanić je nakon pretresa pred Apelacionim sudom osuđen za teže krivično delo - ubistvo, za koje je maksimalna zaprećena kazna 15 godina zatvora. Tokom postupka sud je utvrdio da su Cmiljanić i Vilotijević te večeri došli nepozvani u "Vanilu" na proslavu rođenja deteta brata pokojne devojke.

Došlo je do svađe između njih i grupe mladića, a potom i do fizičkog obračuna, tokom kojeg je Cmiljanić izvadio pištolj iz torbice koju je nosio oko vrata i u stanju povećane emocionalne razdražljivosti ispalio hitac u pravcu separea u kome je zajedno sa ostalim gostima sedela pokojna devojka.

Nju je metak pogodio u predelu grudnog koša, usled čega je preminula iste noći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: