Poverenik: Informacije o predmetu Mali dostaviti Pištaljki

Poverenik naložio Višem javnom tužilaštvu da novinarki portala "Pištaljka" dostavi informacije u vezi s predmetom gradonačelnika Siniše Malog.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.08.2017.

10:58

Poverenik: Informacije o predmetu Mali dostaviti Pištaljki
Tanjug, arhiva

U saopštenju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti dostavljenom medijima navodi se da Tužilaštvo treba tom portalu da dostavi informaciju o broju predmeta, zbog kojih krivičnih dela se taj predmet vodi i u kojoj fazi se nalazi, kao i koje radnje je Tužilaštvo preduzelo u tom predmetu.

Reakcija Poverenika usledila je nakon što je, kako se navodi, Više javno tužilaštvo prethodno odbilo zahtev tražioca informacije uz obrazloženje da je reč o predmetu koji je formiran na osnovu izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije koji se vodi pod oznakom "strogo poverljivo", pa je tražilac informacija podneo žalbu Povereniku.

Poverenik kaže da tvrdnja da bi po interese Republike Srbije, zbog saopštavanja javnosti informacija o broju predmeta ili o tome da li je Tužilaštvo nešto preduzimalo povodom sumnji u zakonitost sticanja imovine ili izvršenja krivičnog dela bilo kog funkcionera, mogla nastupiti bilo kakva, a pogotovo "teška šteta", u sukobu ne samo s pravnom, nego i elementarnom logikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: