Brnabićeva: "E-dnevnik" u potpunosti u skladu sa ekspozeom

Premijerka Ana Brnabić kaže da je E-dnevnik u potpunosti u skladu s njenim ekspozeom i da je to jedan od projekata koji povezuje digitalizaciju sa obrazovanjem.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.08.2017.

14:44

Brnabićeva:
Foto: Tanjug, arhiva

"'E-prosveta' nam govori da u digitalizaciju u obrazovanju idemo mnogo brže nego što sam mislila. Idemo ka boljem materijalnom stanju u prosveti i uvodimo digitalizaciju, kao i sistema plata da bi se vrednvali najbolji nastavnici i profesori kako bi se nagradili", rekla je ona novinarima u Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu, gde je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem prisustvovala prezentaciji projekta "E-prosveta" i "E-dnevnik".

Taj projekat je, kaže, posao umrežavanja svih škola u okviru akademske mreže Srbije, dodajući da će se u okviru njega izvršiti nabavka kompjutera i druge elektronske opreme, te se zbog toga raduje početku školske godine.

"To je reforma koja je suštinska u kojoj smo trasirali put posle koga nema nazad. Nastavljamo dalje sa informacionim tehnologijama u školama, uspeli smo da za ddvadesetak odsto podignemo upisne kvote na tehničke fakultete, popravljamo infrastrukturu”, navela je premijerka.

Obraćajući se na prezentaciji, Brnabićeva je rekla da će prosveta od 2018. prvi put imati stanje koje je bolje nego što je bilo pre smanjivanja plate od 10 odsto.

Navela je da je u poslednje dve godine prosveta vraćena na raniji nivo i poručila da su digitalizacija i bolje obrazovanje dva osnovna priroteta Vlade te da bez toga nema Srbije 21. veka niti razvoja kakav nama treba.

Prethodna vlada je, kaže, ostavila fiskalnu konsolidaciju i dobar budžet, pa sadašnja Vlada ima priliku da se ne bavi teskim ekonomskim merama, već mora samo da ih održi, a može da se posveti tome da gradi rast.

"Toga nema bez obrazovanja. Zbog toga je ovaj program uspostavljen”, rekla je Brnabićeva.

Ona se zahvalila direktorima koji učestvuju u prvoj fazi pilot-projekta i najavila da će po fazama biti uvedeno još noviteta.

"Čini se da smo puno uradili na modernijem obrazovanju. Prvo je materijalni položaj, tu imamo uzlazni trend”, rekla je predsednica vlade i poručila da je finansijsko stanje i dalje dosta loše za prosvetu, ali i zdravstvo i pravosuđe.

Brnabićeva kaže da je u 2016. i 2017. godini dosta urađeno za prosvetu, da to i dalje to nije dovoljno, ali je trend koji pokazuje da je opredeljenje vlade bolja situacija u prosveti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: