Brnabićevoj ne smeta Vučić na zidu, Šarčević bi Vuka

Premijerka Ana Brnabić kaže da nema problema sa tim da se slike predsednika postavljaju u državnim institucijama. Šarčević bi Vuka Karadžića.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

14:00

Brnabićevoj ne smeta Vučić na zidu, Šarčević bi Vuka
Foto Tanjug, Dragan Kujundžiæ

"Ne vidim nikakav problem s tim. Mislim da treba da se nastavi da se jača kult nacionalnih simbola u Srbiji, i grba i zastave. To je nešto što nam je falilo u prošlosti, tako da nemam problem sa tim da se slike predsednika stavljaju u institucijama", rekla je Brnabićeva.

Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je zajedno sa premijerkom bio u poseti Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu, takođe je rekao da nema sa tim problem, ali da je u obrazovnim ustanovama normalnije da budu slike prosvetnih velikana, poput Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića….

Oni su bili upitani da prokomentarišu tvrdnje pojednih medija da je ministar odbrane Aleksandar Vulin to naložio u svom resoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: