Vučić razgovarao s liderom SDS-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao s predsednikom Srpske demokratske stranke (SDS) Vukotom Govedaricom o stanju u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

10:27

Vučić razgovarao s liderom SDS-a
Tanjug, arhiva

Govedarica je Vučića upoznao sa svojim viđenjem stanja u RS, navodeći da je Republici Srpskoj potrebna moderna nacionalna politika koja mora da bude bazirana na odgovornosti političara.

On je ocenio da su mnogi političari u RS odgovornost prema narodu i građanima podredili interesima sopstvenih političkih partija.

"Saglasili smo se da je iza nas vek stradanja i da pred nama treba da bude vreme prosperiteta i izgradnje", kazao je Govedarica agenciji Beta.

On je dodao da su Vučić i on istakli da je za rešavanje svih spornih pitanja u RS i celoj BiH potreban dijalog, kao i da su razgovarali o infrastrukturnim projektima koji bi trebalo dodatno ekonomski da povežu region i privuku investiture u zemlje regiona.

"Srbija je lider u regionu, a Republika Srpka nema gde drugo da priveže svoj mali čamac osim uz brod koji se zove Srbija", rekao je Govedarica.

Lider SDS-a naveo je da je rekao da je Vučić dobro upoznat s problemima sa kojima se suočava RS, da je zahvalio predsedniku Srbije za podršku RS, dodavši da je ga je obavestio da je tom entitetu potreban ekonomski napredak i bolji standard gradjana kako bi se zaustavilo iseljavanje stanovništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: