Maduro traži pomoć pape protiv "vojne pretnje" SAD

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je papu Franju da ga podrži protiv "vojne pretnje" Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

21:57

Maduro traži pomoć pape protiv
Foto: Gettyimages

Do toga je došlo u trenutku kada međunarodni pritisak raste zbog pogubne političke krize s kojom se Karakas suočava.

"Možda bi papa mogao da nam pomogne da sprečimo (američkog predsednika Donalda) Trampa u slanju trupa na Venecuelu. Molim papu za pomoć protiv vojne pretnje SAD", rekao je Maduro na konferenciji za novinare, prenosi AFP.

Predsednik Venecuele je prošle nedelje kritikovao Trampove komentare o "vojnoj opciji" za Venecuelu i potvrdio da ostaje pri svom zahtevu da razgovara s Trampom.

Maduro je tada, takođe, naredio svojim vojnim snagama da izvedu nacionalnu vežbu kao reakciju na eventualnu američku vojnu akciju, a najavljeno je da će vežba biti održana 26. i 27. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: