Milionska odšteta: Vratili bebu ocu koji ju je potom ubio

Rejčel i Hajdi Mekfarland dobile su odštetu od 3,25 miliona dolara nakon što je njihovu usvojenu bebu ubio biloški otac nekoliko nedelja nakon što mu je vraćena

Izvor: index.hr

Utorak, 22.08.2017.

20:44

Milionska odšteta: Vratili bebu ocu koji ju je potom ubio
Foto: Freeimages

Par je usvojio bebu tinejdžerke Markeje Etkins, Rejčeline saradnice. Majke su prisustvovale rađanju usvojenog sina Gabrijela u decembru 2013 u De Mojnu. Nije imao ni puna četiri meseca kada su se njegovi biološki roditelji predomislili i zatražili da im se vrati.

“Prvo nismo razmišljali o usvajanju, ali pružila nam se prilika da postanemo roditelji i prihvatile smo je. Biološka majka nije marila što smo istoploni par. Činilo se predobro da bi bilo istinito, a tako je i ispalo”, navela je Rejčel.

U martu 2014. Morale su da vrate Gabrijela roditeljima. Pet nedelja kasnije, njegov 17-godišnji otac Dru Viler Smit toliko je snažno tresao bebu da je umrla. Kanije je priznao ubistvo te dobrio zatvorsku kaznu od 50 godina.

Par je tužio advokata Džejsona Ripera jer je lagao da su biološki roditelji potpisali document o prekidu starateljstva u procesu usvajanja, zbog čega su morale da vrate dete.

“Srećne smo što je optužen za nemar. To nam je bio cilj”, rekla je Rejčel.

Njih dve su u međuvremenu usvojile dve ćerke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: