Netanijahu sutra s Putinom o "iranskoj agresiji"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu najavio je da će sutra sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarati o, kako kaže, "agresiji Irana".

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

19:00

Netanijahu sutra s Putinom o
Foto: Gettyimages

Kako je rekao, razgovaraće se i o pokušajima Irana da proširi vojno prisustvo u susednoj Siriji.

Netanijahu, koji će se s Putinom sastati u Sočiju, rekao je da će na tom sastanku pokrenuti pitanje pokušaja Irana da uspostavi vojno prisustvo u Siriji. 

"To pokazuje da se iranska agresija nije smanjila od nuklearnog sporazuma, koji je postao problem ne samo za Izrael, već za sve zemlje Bliskog istoka i ceo svet", naveo je Netanijahu u saopštenju.

Kako se Iran smatra neprijateljem Izraela, Netanjahu i drugi izraelski bezbednosni zvaničnici u više navrata su izrazili zabrinutost zbog, kako kažu, nastojanja Irana da proširi svoje prisustvo na Bliskom istoku.

Iran, kao i Rusija, podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada u gradjanskom ratu u toj zemlji, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: