Misteriozna smrt novinarke- sumnjivi biznismen, podmornica

Obezglavljeni ženski torzo nađen je u zalivu kod Kopenhagena, gde je danska policija tragala za švedskom novinarkom Kim Vol čiji je nestanak prijavila porodica.

Izvor: B92, Jutarnji.hr

Utorak, 22.08.2017.

11:41

Misteriozna smrt novinarke- sumnjivi biznismen, podmornica
Foto: Gettyimages

Trup bez glave, nogu i ruku otkriven je samo nekoliko sati nakon što je danski biznismen Peter Madsen (46) osumnjičen za ubistvo 30-godišnjakinje rekao policiji da je umrla dok je bila s njim u podmornici.

Madsen (46) tvrdi da je Vol umrla nesrećnim slučajem i da ju je nakon toga ostavio u moru, pri čemu je promenio raniji iskaz u kojem je tvrdio da ju je iskrcao živu u Kopenhagenu.

Policija je na konferenciji za medije saopštila da je telo poslato na obdukciju i kako je još rano da se kaže da li je reč o Kim Voll. Ronioci još pretražuju područje.

Trup bez glave i udova je ugledao biciklista koji je prolazio zalivom Koge, upravo na mestu gde je Madsen kazao da je 'ispustio' telo mrtve novinarke.

Vol je poslednji put viđena 10. avgusta na podmornici 'UC3 Nautilus' koju je sagradio Madsen, ali on je sve do ponedeljka tvrdio da ju je iste večeri i iskrcao na kopno.

Madsena je pokupila danska mornarica 11. avgusta kada je njegova podmornica potonula u luci. Ubrzo nakon toga porodica novinarke je prijavila njen nestanak, a danski istražitelji saopštili su da su pronašli dokaze da je podmornica potopljena namerno, očito kako bi Madsen sakrio tragove ubistva, a ne zbog kvara, kako im je prvobitno kazao.

Vol je bila švedska novinarka koja je živela na dve adrese, u Njujorku i u Kini, a izveštavala je za "Njujork tajms", "Gardijan", "Tajm" i "Vajs".

Na Madsenovu podmornicu došla je kako bi napisala priču o biznismenu i vlasniku jedne od najvećih podmornica na svetu, duge 18 metara, u koju je uložio najmanje 200.000 dolara.

Pročitajte još:

Vlasnik podmornice uhapšen zbog nestanka novinarke

Nestala švedska novinarka - žrtva ubistva iz nehata

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: