Teški dani za mornaricu SAD – obustavljene sve operacije

Mornarica SAD obustaviće na određeno vreme operacije širom sveta posle sudara razarača "Džon S. Mekejn" i trgovačkog broda što je poslednji u nizu incidenata.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

00:32

Teški dani za mornaricu SAD – obustavljene sve operacije
freeimages.com

"Ovaj trend zahteva snažniju akciju. Naložio sam operativnu pauzu na svim našim flotama širom sveta", rekao je komandant pomorskih operacija admiral Džon Ričardson.

Istovremeno, američki ministar odbrane Džon Matis najavio je temeljnu istragu posle nekoliko incidenata u kojima su učestvovali brodovi američke mornarice, prenosi AP.

Deset mornara se vodi kao nestalo, a pet je povređeno, nakon što se američki ratni brod sudario sa tankerom za naftu, istočno od Singapura, saopštila je američka mornarica uz podsećanje da je to drugi incident američke mornarice u azijskim vodama za manje od dva meseca.

Kako se navodi, američki razarač "Džon S.Mekejn" sudario se sa trgovačkim brodom "Alnik MC" u ranim jutarnjim satima, dok se kretao ka luci u Singapuru, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: