Srpska lista predala listu kandidata za lokalne izbore

Srpska lista je Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini predala listu kandidata za predsednike 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

23:31

Srpska lista predala listu kandidata za lokalne izbore
Getty Images

Za lokalne izbore na Kosovu i Metohiju 22. oktobra, predati su i spiskovi odbornickih kandidata za skupštine u 10 srpskih opština.

Predsednik Srpske liste i kandidat za predsednika opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice, Goran Rakić, izjavio je da se na listi kandidata nalaze odgovorni, hrabri i čestiti ljudi.

"Oni će se u naredne četiri godine boriti za bolji život Srba na ovim prostorima, uz snažnu podršku građana, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vucica i Vlade Republike Srbije", rekao je Rakić u Prištini nakon predaje liste kandidata.

Kako prenosi RTS, Rakić je naveo da duboko veruje da će građani podržati Srpsku listu i sve njene kandidate u svim opštinama, jer je Srpska lista jedina garant opstanka i ostanka Srba na ovim prostorima.

Pored odbornickih kandidata u srpskim sredinama, Srpska liste će imati kandidate za odbornike u još 11 opština u kojima Srbi nisu vecina.

Pored Rakića, kandidati Srpske liste za predsednike opština su još Srdan Popović u Gračanici, Dragan Petković u Partešu, Strahinja Spasić u Klokotu, Gradimir Mikić u Ranilugu, Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Zoran Todić u Leposaviću, Vučina Janković u Zvečanu i Stevan Vulović u Zubinom Potoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: