Požari i dalje bukte u Dalmaciji, vide se iz svemira

Požari i dalje bukte širom Dalmacije, vatrena stihija na Velebitu se širi, a na snazi je uzbuna za sve vatrogasce s područja Hrvatske.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

19:37

Požari i dalje bukte u Dalmaciji, vide se iz svemira
Foto: Tanjug/AP

Požar na severnom Velebitu, koji traje već nedelju dana, širi se unutar Parka prirode Velebit i samog Nacionalnog parka, prenela je regionalna televizija N1.

Vatra je u Lumbardi na Korčuli u jednom trenutku došla blizu kuća, ali su vatrogasci i građani brzo reagovali, te sada nema otvorenog plamena.

Hrvatska radio-televizija (HRT) je prethodno javila da su vatrogasci na područjima Šibenika i Zadra imali tešku noć i da su stotine njih gasile vatru u blizini Drniša i uspeli da je zaustave.

Na nepristupačnom terenu blizu Drniša nalazi se linija vatre duga šest kilometara, dodaje HRT.

Šef službe civilne zaštite tog mesta rekao je da je pored vojske stigla i pomoć u vidu vatrogasnih aviona.

“Indeks” piše da su požari koji već drugi dan zaredom haraju Dalmacijom vidljivi iz svemira.

Naime, NASA je objavila fotografije snimljene iz satelita na kojima se jasno vidi dim koji se, nošen vetrom, širi preko Jadranskog mora sve do Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: