Makedonija: Nismo prisluškivali, niti smo dali nalog

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov izjavio je da makedonska vlada nije prisluškivala srpske institucije i zvaničnike.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

16:41

Makedonija: Nismo prisluškivali, niti smo dali nalog
Foto: Thinkstock

"Niti smo imali nameru, niti smo dali nalog za prisluškivanje", rekao je Dimitrov na konferenciji za novinare.

On je rekao da je u nedelju, nakon što je Srbija povukla osoblje iz ambasade u Skoplju, pokušao da razgovara sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, ali da nije uspeo da ga dobije i da se nada će sutra ostvariti kontakt.

Kako je istakao Dimitrov, jedina ofanziva koju je preduzela Vlada Makedonije je ofanziva prijateljstva na Balkanu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon povlačenja osoblja srpske ambasade u Skoplju, izneo informaciju o ofanzivnom obaveštajnom delovanju i naveo da su nadležni organi pružili jasne dokaze o tome. Takođe, rekao je da je potrebno pripremiti ljude na zaštitu prijateljstva Srba i Makedonaca, da postojeće okruženje u Skoplju "do pre nekoliko meseci nije bilo poznato", kao i da se čeka na novi pokušaj ulaska Kosova u Unesko i na to "šta će da kažu Podgorica, Skoplje i mnogi drugi".

Predsednik je rekao da postoji i "različito delovanje i mešanje nekih drugih sila" i da tu nije mislio na Rusiju.

Šef diplomatije Ivica Dačić takođe je rekao da postoje dokazi o ofanzivnom obaveštajnom delovanju i o mešanju stranog faktora.

Pročitajte još:

Srbija - Makedonija: Šta znamo, a šta ne znamo

Dačić: Poruka Makedoniji - Znamo šta ste dogovarali

Grčka zabrinuta, "Srbija besna zbog odnosa MKD i Kosova"

Zakazan razgovor Vučića i Zaeva - sutra u podne

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: