Vučić: Hajka pre i posle Živaljevića, iako smo ga povukli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je dosad nepoznate informacije o slučaju pripadnika BIA Gorana Živaljevića, koji je službovao u Skoplju.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

19:56

Vučić: Hajka pre i posle Živaljevića, iako smo ga povukli
Tanjug/Tanja Valiæ

Konstatujući da su se “dešavali protesti koje je podsticao i deo Zapada“, istakao je da su usledili demokratski izbori, promena vlasti i događaji u Sobranju.

“Teško je reći čije pristalice su bile tamo. U Sobranju se pojavio, odnosno bio je prisutan pripadnik BIA, koji je radio u Skoplju, posao mu je bio da bude u Skoplju. Onda je krenula hajka... Da je gospodin Živaljević čovek koji je odgovoran za dešavanja u Sobranju, da je radio sa ruskim službama, bilo im je mnogo da kažu da samo Rusi obraćaju toliku pažnju, pa su rešili da uvuku one koji nemaju nikakvih teritorijalnih ili bilo kakvih pretenzija i da time dobiju pohvale iz pojedinih vojnih saveza i sestrinskih agencija“, naveo je Vučić.

Dodao je i da Živaljević nije otišao tamo “sam od sebe“.

“Nije pitao ni mene... Pitao je najviše predstavnike izvršne vlasti Makedonije, direktno pitao i rekao da želi da ide tamo i pitao da li imaju nešto protiv. Bili su upoznati sa njegovim prisustvom. To je iskorišćeno samo da bi se otvorila kampanja protiv Srbije, da se Srbija veže sa igrama velikih sila, iako nema veze sa tim“, rekao je Vučić.

Potom je naveo da su makedonski predstavnici “došli do njega na sastanku na Brdu kod Kranja i zatražili da se povuče Živaljević iz Skoplja".

“Rekao sam sebi: “Ma pusti, objasnićemo Živaljeviću...“. Povukli smo ga i ćutali smo... Opet su nastavili da se iživljavaju nad nama kao da smo mi nešto krivi, čak iako smo povukli čoveka“, istakao je Vučić.

Reagujući na izjavu šefa makedonske diplomatije Nikole Dimitrova da Vlada Makedonije nije naredila niti je nameravala da prisluškuje srpske institucije i zvaničnike, kaže da “razume, kao i što on razume“.

“Svi mi znamo... Naša kontraobaveštajna služba je snažna, radili su ono što se ne radi prijateljima, radili su još neki, pa smo ih interno upozorili. Da se od ovoga stvara politička priča – neću, ali su sada svi u svetu upoznati kakve se igre igraju. Mi ćemo vratiti osoblje, nastavićemo sve i ništa nećemo tražiti“, naveo je Vučić.

On je dodao i da zna da će Makedonija glasati za ulazak Kosova i Metohije u Unesko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: