U čast "majke izbeglica": Rođena Angela Merkel Muhamed

Sirijska izbeglička porodica u Nemačkoj nazvala je svoju novorođenu bebu Angela Merkel Muhamed.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.08.2017.

22:32

U čast
Tanjug/AP

To su učinili iz zahvalnosti prema nemačkoj kancelarki za njenu azilsku politiku "otvorenih vrata" u 2015. godini, saopštili su bolnički zvaničnici.

"Prvo ime novorođene devojčice je Angela, drugo je Merkel. Ovom odlukom su njeni roditelji želeli da iskažu zahvalnost kancelarki Angeli Merkel", rekla je portparolka bolnice "St. Fraciskus" u zapadnom nemačkom gradu Minsteru, prenosi Rojters.

Angela Merkel Muhamed rođena je 16. avgusta, kao peto dete u porodici, a njeni roditelji, Azija Faraj i Halid Muhamed, stigli su u Nemačku sa svoje četvoro dece u zenitu izbegličke krize 2015. godine.

Ovo nije prvi put da jedna izbeglička porodica u Nemačkoj svoju bebu nazove po kancelarki, napominje britanska agencija, podsećajući da je februara 2015. po njoj već nazvana beba koju je izbeglica iz Gane rodila u bolnici u severnom gradu Hanoveru, a koja je dobila ime Angela Merkel Ade.

Kancelarka Merkel, koja sutra u Minsteru treba da održi predizborni skup, prošle godine je donekle izgubila podršku naroda zbog zabrinutosti u vezi s pitanjem kako će Nemačka primiti više od milion migranata, ali sada kada je izbeglički priliv zaustavljen, ona je povratila svoju popularnost, zaključuje britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: