Zbog "dinastije Tramp" tajna služba ostaje bez novca?

Američka tajna služba suočava se sa manjkom para zbog velikih troškova zaštite predsednika SAD Donalda Trampa, njegove velike porodice i brojnih kuća.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.08.2017.

19:33

Zbog
Getty Images

To je izjavio direktor te službe Randolf Ailes.

Prema njegovim rečima, više od 1.000 agenata te službe je, zbog velikog obima posla, "dostiglo limit" kada je reč o isplaćenim platama i naknadama za prekovremeni rad za ovu godinu.

"Predsednik ima veliku porodicu i naša odgovornost se zahteva prema zakonu. Ne mogu to da promenim", rekao je Ailes u intervjuu za Ju-Es-Ej Tudej.

Ailes, koji od Kongresa SAD traži dodatna sredstva, rekao je da pregovara sa "ključnim članovima" da se povećaju limiti za platu i prekovremeni rad sa 160.000 na 187.000 dolara godišnje, bar za vreme Trampovog mandata.

AFP naglašava da se ukupno 42 osobe u Trampovoj administraciji nalaze pod zaštitom tajne službe, među kojima je i 18 članova njegove porodice.

Tajna služba obezbeđuje zaštitu Trampovoj deci, koja su punoletna, tokom njihovih poslovnih putovanja i odmora.

AFP podseća i da je Tramp skoro svakog vikenda obilazio svoja imanja na Floridi, u NJu Džersiju i u Virdžiniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: