Ambasada SAD u Moskvi: Nema diplomata, nema viza

SAD će od 23. avgusta suspendovati izdavanje neemigrantskih viza širom Rusije, zbog smanjenja broja američkih diplomata, saopštila je američka ambasada.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 21.08.2017.

12:28

Ambasada SAD u Moskvi: Nema diplomata, nema viza
Thinkstock

Procedura za izdavanje viza će se nastaviti od početka septembra, ali samo u Moskvi, navodi danas agencija Tass. Prema prvim procenama i za one vize koje budu dobijali, Rusi će morati da čekaju tri meseca.

Suspendovanje izdavanja neemigrantskih američkih viza u Rusiji je posledica odluke ruske vlade o proterivanju 755 američkih diplomata. "Počevši od 1. septembra svi razgovori za dobijanje neemigrantskih viza obavljaće se samo u ambasadi SAD u Moskvi", navodi se u saopštenju.

Ambasada je objasnila da će ranije zakazani intervjuui biti otkazani, kao i da će građani biti obavešteni o tome. Procedura je suspendovana u američkim konzulatima u Sankt Peterburgu, Jekatrinburgu i Vladivostoku. Ambasade i konzulati u Rusiji ostaviće dovoljan broj zaposlenih za obavljanje ključnih aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Na stranici američkog Stejt departmenta je navedeno da će zbog restrikcija broja ediplomata sada građani Rusije morati da čekaju poziv za intervju za dobijanje američke vize u proseku oko tri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: