Mediji: Pacoliju ponuđeno mesto šefa kosovske diplomatije

Velika, tzv. ratna koalicija okupljena oko DPK, Hašima Tačija, ponudila je lideru Alijanse za novo Kosovo Bedžetu Pacoliju mesto šefa kosovske diplomatije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.08.2017.

15:12

Mediji: Pacoliju ponuđeno mesto šefa kosovske diplomatije

Televizija RTK 2 podseća da je Pacoli na izbore izašao u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova i Alternativom.

Navodi se, naime, da je Glavni odbor Alijanse za novo Kosovo odlučio da ovlasti predsednika stranke da traži put za izlazak iz institucionalne blokade i van koalicije sa Demokratskim savezom Kosova i Alternativom, što bi u suštini omogućilo da AKR formira koaliciju sa koalicijom okupljenom oko Demokratske partije Kosova.

Pacolijeva stranka ima četiri poslanika u parlamentu, pa bi njihovi glasovi na sednici zakazanoj za 24. avgust mogli da omoguće konstituisanje parlamenta nakon vanrednih parlamentarnihh izbora održanih 11. juna.

Takođe, oni bi podržali i vladu Ramuša Haradinaja, lidera Alijanse za budućnost Kosova.

Inače, Pacoli, jedan od najbogatijih Albanaca, bio je predsednik Kosova od 22. februara do 30. marta 2011, kao lider stranke Alijansa za novo Kosovo, a potpredsednik vlade je ostao sve do formiranja nove vlade 9. decembra 2014.

Pacoli je ranije dao ultimatum DSK i pokretu Samoopredeljenje da objave postizbornu koaliciju i omoguće Kosovu izlazak iz političke krize, ali se to nije dogodilo iako je rok od 10 dana prošao.

I ranije se nagađalo u medijima da je Haradinaj Pacoliju ponudio mesto ministra spoljnih poslova u novoj vladi, ali ni lider Alijanse za novo Kosovo ni predsednik Alijanse za budućnost Kosova to nisu potvrdili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: