MKD: Žena koja je prva primljena u bolnicu preminula

Žena koja je u teškom stanju prva primljena u Urgentni centar u Skoplju, nakon što je makedonski putnički autobus u nedelju uveče sleteo s puta, preminula je.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.08.2017.

07:19

MKD: Žena koja je prva primljena u bolnicu preminula

Kako javlja portal Vesti.mk, devetogodišnjem detetu amputirana je ruka.

Najmanje 27 osoba, od kojih dve teže, povređeno je kada je makedonski putnički autobus sleteo s auto-puta Veles-Skoplje u nedelju oko 19:00.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preciziralo je da se radi o makedonskom autobusu i da su svi putnici državljani Makedonije, prenela je MIA.

Osamnaestoro povređenih prebačeno je u bolnice u Skoplju, a devet u Veles.

Direktor Urgentnog centra u Skoplju Iljir Hasani potvrdio je da je u tu ustanovu primljeno 14 povređenih putnika, među kojima i devetogodišnje dete u teškom stanju. Prema njegovim rečima, žena koja je prva primljena podlegla je povredama, još jedan pacijent je u kritičnom stanju, a dete je prebačeno na Kliniku za dečju hirurgiju.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je detetu amputirana ruka, dok su ostali pacijenti u relativno stabilnom stanju.

Direktor Univerzitetske bolnice za hirurgiju "Sv. Naum Ohridski" doktor Ivan Spirovski rekao je ranije da je u tu bolnicu primljeno šest pacijenata koje pregledaju te da će se po završetku snimanja odlučiti o njihovoj eventualnoj hospitalizaciji.

"Jedna osoba je teško povređena sa kontuzijom grudnog koša i stomaka i u fazi je ispitavanja. Još jedna pacijentkinja ima prelom leve nadlaktice", rekao je doktor Spirovski.

U bolnicu u Velesu primljeno je devet osoba, od kojih je jedno dete.

Nesreća se dogodila oko 19 časova na auto-putu Skoplje-Veles, u blizini Kule, kada je autobus izgubio kontrolu i sleteo s kolovoza. Putnici su se vraćali sa letovanja u Pefkohoriju u Grčkoj.

Zbog saobraćajne nesreće, saobraćaj na auto-putu odvijao se u nedelju uveče otežano jednom kolovoznom trakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: