Kimov režim upozorava Vašington: Dolivate benzin na vatru

Severna Koreja je upozorila da SAD da će "doliti benzin na vatru" izvođenjem godišnjih vojnih vežbi sa Južnom Korejom naredne sedmice.

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

13:10

Kimov režim upozorava Vašington: Dolivate benzin na vatru
Tanjug/AP Photo

Borbena retorika između dve zemlje eskalirala je nakon što je Pjongjang prošlog meseca obavio dve probe interkontinentalnih balističkih raketa, bakon čega su se SAD našle na dometu severnokorejskog naoružanja, što je rezultovalo upozorenjem američkog predsednika Donalda Trampa da bi Vašington mogao da ospe "vatru i bes" na Severnu Koreju, preneo je AFP.

Pjongjang je potom zapretio da će islapiti raketu na američku teritoriju u Guam, što je kasnije severnokorejski lider Kim Džong Un odložio, ali i upozorio da bi to moglo da se dogodi u zavisnosti od narednog poteza Vašingtona.

Seul i Vašington sutra počinju zajedničku vojnu vežbu "Ulči čuvar slobode" u kojoj učestvuje više desetina hiljada vojnika što Pjongjang vidi kao veoma provokativne pripreme za invaziju.

Zajednički manevri su najeksplicitniji izraz neprijateljstva protiv nas i niko ne može da garantuje da vežba neće prerasti u sukob, piše u uredničkom komentaru zvanični sevrnokrojski list "Rondong Sinmun".

Zajednička vojna vežba "Ulči čuvar slobode" biće dolivanje benzina na vatru i pogoršaće stanje na Korejskom poluostrvu, navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: