Požari divljaju u Srpskoj, ugrožavaju puteve i domaćinstva

U Nevesinju i Ljubinju, požari se šire velikom brzinom, a gašenje požara otežava jak vetar.

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

09:14

Požari divljaju u Srpskoj, ugrožavaju puteve i domaćinstva
Thinkstock

U pojedinim selima, ugrožena su i domaćinstva, preneo je RTRS.

Požari se u više pravaca šire na području Ljubinja prema domaćinstvima, a najteže je u selu Do.

Vatrena stihija preti kućama i u selu Poljice, gde je izgoreo dalekovod i u selu Ubosko.

"Vetar je jugozapadni i u ovom trenutku po nas jako nepovoljan. Veliki, veliki pojas požara upravo ide prema kućama, prema tri sela. Ali, branićemo se i odbranićemo se", rekao je komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk.

Kako se navodi, vatrogascima bi kasnije večeras u pomoć trebalo da stigne i helikopter Oružanih snaga, koji je intevenisao na teritoriji Drvara.

Požar na području Nevesinja, i to na magistralnom putu Nevesinje - Gacko i dalje gori.

Trenutno, aktivna su tri požara i to u Morinama, gde je ugrožena stoka, u selu Slivlja, na području Kovačica i Kifinog sela, gde je bila ugrožena i crkva, i u selu Jasena gde gašenje otežava nepristupačan teren.

"Nije trenutno ugroženo ni jedno domaćinstvo, stanje je bolje nego jutros. Vatrogasci se baš hrabro bore i profesionalno, ja se nadam da ćemo ovo rešiti, istakao je starešina Vatrogasne jedinice Nevesinje Drago Laketa.

Na području Nevesinja vatrogasci, šumari i meštani gase i manje požare, od kojih je trenutno najaktivniji onaj u selu Žiljevu, gde su deca zapalila seno.

Domaćinstva u ugroženim selima ostala su bez struje, prema najavama meteorologa situacija bi tokom noći trebalo da bude lakša, zbog najavljene kiše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: