Šešelj: Sve je naše, zašto da se razgraničavamo na KiM?

Lider SRS Vojislav Šešelj je na pitanje šta misli o predlogu razgraničenja na KiM odgovorio pitanjem - zašto se razgraničavati s Albancima na svojoj teritoriji?

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Nedelja, 20.08.2017.

23:52

Šešelj: Sve je naše, zašto da se razgraničavamo na KiM?
Foto: Tanjug, arhiva

"Što da se sa Albancima razgraničavamo na svojoj teritoriji? Sve je naše, pa da delimo sa njima. Može, mi njima da damo pola Kosova a oni nama pola Albanije", rekao je Šešelj u intervjuu za "Večernje novosti".

Upitan šta misli o pritiscima Amerike da pitanje Kosova ostane otvoreno i nerešeno, on smatra da su te informacije sumnjivog karaktera i da to neko "tako bezveze plasira".

Prema njegovom mišljenju, predsednika Srbije pritiskaju da što pre pristane na nezavisnost Kosova, jer kad kažu da se "normalizuju odnosi" - to znači priznanje nezavisnosti.

"Ne mora Vučić da kaže priznajem, on to faktički može da uradi, dovoljno im je da Kosovo uđe u UN. Srbija na to ne sme nikako da pristane", dodao je on.

Na pitanje da li na predstojećim beogradskim izborima njegova stranka, koja po anketama uživa 4 odsto podrške građana, može da pređe cenzus, Šešlj kaže da da u Srbii nema ozbiljne agencije za istraživanje javnog mnjenja, a da je postojećim, instrumentalizovanim od strane režima, zadatak da "ubiju u pojam" opozicione stranke.

"Izbori će dosta zavisiti od predizborne kampanje , nastupa svake stranke, a polako sazreva mišljenje da vlast u Beogradu treba menjati", smatra lider SRS.

Na pitanje da li opozicija, ako se udruži, može da pobedi SNS u Beogradu, on kaže da se nada da to mogu radikali, a da prozapadna opozicija nema šanse čak i kad bi se svi udružili, uključujući Boška Obradovića i Sandu Rašković Ivić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: