MUP:Ni u jednom momentu skup radnika "Goše" nije zabranjen

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da ni u jednom momentu nije zabranilo skup radnika FŠV "Goša", koji je najavljen za utorak 22. avgust.

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

15:01

MUP:Ni u jednom momentu skup radnika
Tanjug

Navodi se i da će MUP, u skladu sa zakonom, preduzeti sve mere i radnje u cilju mirnog i bezbednog održavanja skupa.

"Napominjemo da policija u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, ne odobrava najavljene skupove, već da samo u zakonom jasno propisanim uslovima, može doneti odluku o neodobravanju njihovog održavanja. U konkretnom slučaju policija je primila prijavu o održavanju javnog skupa i odgovorno lice obavestila o merama koje prema zakonu, kao organizator treba da preduzme u pogledu njegovog bezbednog održavanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ni u jednom momentu nije pominjana zabrana skupa niti je doneta bilo kakva odluka u tom pravcu.

"Policija će u skladu sa zakonom, preduzeti sve mere i radnje u cilju mirnog i bezbednog održavanja skupa", zaključuje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: