Fotografija dokaz haosa u Beloj kući? Ostali Tramp i Pens

Na fotografiji iz Ovalne sobe od 28. januara nalazi se predsednik Donald Tramp sa (bivšim) savetnicima. CNN piše da fotografija sumira “haos“ u Beloj kući.

Izvor: B92

Subota, 19.08.2017.

17:20

Fotografija dokaz haosa u Beloj kući? Ostali Tramp i Pens
Foto: GettyImages

Na fotografiji nastaloj u prvih nekoliko dana Trampove vlasti nalazi se predsednik koji telefonom razgovara sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Oko Trampa nalaze se šef osoblja Rajns Pribus, glavni strateg Stiv Benon, portparol Šon Spajser i savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin. Tu je i potpredsednik SAD Majk Pens.

Samo 200 dana kasnije, 202 da budemo precizni, dve osobe sa fotografije koje su i dalje zaposlene u Beloj kući su Pens i sam Tramp.

Prvo je otpušten Flin, još 13. februara, nakon što je utvrđeno da je imao kontakte sa ruskim ambasadorom i pre nego što je zvanično stupio na dužnost.

Onda su za nekoliko dana u julu otišli i Spajser i Pribus. Prvi na svoju želju, drugi je dobio otkaz.

Najnoviji potres je odlazak Stiva Benona, stratega koji je 18. avgusta otpušten.

I dok njih četvorice više nema u Beloj kući, nema ni mnogih koji se ne nalaze na fotografiji.
screenshot/CNN
CNN piše da je u vreme tranzicione vlasti posao direktora za komunikacije ponuđen Džejsonu Mileru, koji je ponudu prihvatio, a potom odbio u želji da više vremena provodi sa svojom porodicom. Onda je na to mesto doveden Majk Debke. Povukao se posle samo tri meseca.

Mnoge dužnosti na sebe je tada preuzeo Spajser koji je to obavljao do kraja jula, kada je na mesto dikretora za komunikacije došao Entoni Skaramuči. Neslavni Skaramuči karijeru završio posle desetak dana. Sada je na tom mestu privremeno 28-godišnja Houp Hiks.

“Ne verujte lažnim vestima. Bela kuća je sasvim u redu. Nasledio sam haos i sada radim na tome da ga sredim“, napisao je Tramp na Tviteru 18. februara.

CNN piše da fotografije iznad dokazuje koliko predsednik nije bio u pravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: